Festivalul Medieval Sighisoara

Ești curios să afli care era atmosfera secolului XIII sau cum trăiau oamenii în timpurile medievale? Poți avea o experiență de neuitat în Sighișoara, la festivalul medieval, un festival cum rar mai vezi.

Rămâi în continuare să descoperi toate detaliile despre tradiția de peste 30 de ani a festivalului care ține trează amintirea strămoșilor sași.

George I Rakoczi

George I Rakoczi: O figură istorica remarcabilă și moștenirea sa în Transilvania

Istoria României nu putea fi scrisă fără conducătorii regiunilor care și-au dat viața pentru țara lor, domnitori, voievozi, principi, rămânând figuri marcante pentru spațiul românesc. Printre acești lideri marcanți se numără și George I Rákóczi, singurul principe al Transilvaniei numit în Sighișoara, un oraș care îl reprezintă cu mândrie. El a promovat calvinismul și a susținut diversitatea religioasă în timpul domniei sale.

Bătălia de la Seleuș: Moment istoric de importanță majoră pentru Transilvania

Încrustată în inima Transilvaniei, Bătălia de la Seleuș reprezintă un eveniment semnificativ în istoria regiunii cu un rol atât de important în România de astăzi. Odată cu declararea învingătorului acestei bătălii, începe o perioadă îndelungată de dominație otomană, care a jucat un rol important în ceea ce avea să devină regiunea Transilvaniei.

obiective turistice sighisoara - Casa Armelor si Hartilor Sighisoara

City break de 3 zile in Sighisoara

Ce să faci mai exact într-un city break în Sighișoara? Ei bine, îți recomandăm să vezi următoarele embleme ale Sighisoarei: