Parcare in Sighisoara. Unde parcăm în cetatea Sighișoara?
 Plată și alte detalii despre parcări.

Cetatea medievala Sighisoara

Dacă doriți să vizitați acest loc desprins din basmele unei lumi medievale și totuși vă puneți problema locului de parcare, ei bine, puteți să tăiați acest aspect de pe lista de probleme. Orașul Sighișoara dispune de locuri special amenajate de parcare care să vă facă șederea mai confortabilă.

Program și plată

Cetatea Sighișoara este inclusă în Patrimoniul UNESCO, acest aspect atrage după sine și reglementările care sunt aduse accesului în cetate.

Programul de funcționare al parcărilor cu plată:

1 aprilie–31 octombrie, in intervalul orar 7.00 – 18.00

1 noiembrie–31 martie, in intervalul orar 8.00 – 17.00.

Duminica și în zilele de sărbătoare legală parcarea este GRATUITĂ.

Efectuarea plății în intervalul orar menționat se va face prin SMS la numărul 7420, pentru care se percepe un cost între 0,60 și 4,76 euro/zi în funcție de durata staționării.

Vă sfătuim să vă uitați cu atenție indiferent unde parcati în Sighișoara dacă nu cumva locul este taxabil și eventual să utilizați sistemul de plata prin SMS la numărul 7420. Exemplu SMS: 322 B01ABC (adică 322 și numărul mașinii pentru B 01 ABC).

Parcare - strada Anton Pann

O primă parcare care oferă un acces rapid în cetate este situată pe Strada Anton Pann. Așa cum am menționat anterior, veți putea efectua plata aferentă staționării cu ajutorul telefonului mobil ca mai apoi să descoperiți comorile ascunse ale Sighișoarei.

După ce ați făcut acest pas și v-ați început drumul către cetate, veți trece pe lângă una dintre atracțiile turistice ale cetății: Casa Armelor și Hărților.

obiective turistice sighisoara - Casa Armelor si Hartilor Sighisoara

Trebuie să călcați pragul acestei expoziții private cu adevărat fascinantă. Această expoziție se mândrește cu o colecție impresionată de peste 500 de hărți, gravuri, desene, litografii și cărți vechi din Transilvania și din întreaga țară.

De asemenea, colecția cuprinde o selecție diversă de arme, armuri și monede din diferite epoci istorice. Expoziția prezintă piese autentice, inclusiv peste 200 de arme cu lamă, care datează din antichitate, perioada regală românească și alte perioade fascinante ale istoriei.

Parcare - Piața Octavian Goga

Următoarea parcare este Piața Octavian Goga, situată în apropierea Cetății Medievale. Locatia se află în partea de jos a Dealului Cetății și este accesibilă atât turiștilor, cât și localnicilor.

La urcarea către cetate vă este disponibil primul obiectiv turistic cu care puteți intra în contact: Casa Breslelor.

Obiective turistice din Sighisoara - Breasla Fierarilor - Casa Breslelor

La urcarea către cetate vă este disponibil primul obiectiv turistic cu care puteți intra în contact: Casa Breslelor.

Vă recomandăm o vizită a acestei expoziții dacă sunteți pasionați de istorie și vreți să aflați cu ce se ocupau sași vremurilor demult apuse.

Casa Breslelor găzduiește o expoziție de unelte, echipamente și mașinării utilizate in urmă cu peste 100 de ani de meșteșugarii sași din Sighișoara și din împrejurimi.

Alte parcari

Ei bine, mai există și alte locuri de parcare în Sighișoara, în caz că nu ați avut noroc la niciuna dintre variantele de mai sus:

  • Strada 1 Decembrie 1918;
  • Strada Octavian Goga;
  • Strada Morii;
  • Strada Târnavei.

Vă recomandăm să vă alegeți cu atenție locul de parcare și să verificați unde vă lăsați mașina pentru a nu fi puși în fața unei situații neplăcute.

Dacă dorești să vezi mai multe obiective turistice din Sighișoara intră pe articolul dedicat: Obiective Turistice in Sighisoara.

Acestea fiind spuse, Sighișoara își așteaptă vizitatorii cu o atmosferă autentic medievală, voie bună, mâncăruri alese și peisaje naturale pitorești!