Locuri de vizitat în drum spre Sighișoara cu plecare din București
Există multe locuri frumoase de vizitat pe drum spre Sighișoara, care pot oferi o experiență unică și o privire autentică asupra Transilvaniei; de la peisaje impresionante la așezări pitorești, case memoriale, expoziții și monumente istorice, castele, locuri încărcate de tradiție și povești pline de viață.
Drumul București-Sighișoara este presărat cu multe obiective turistice de admirat care au o cronică impresionantă.
Castelul Peleș – o destinație idilică.
Castelul Peleș este o impresionantă clădire istorică situată în stațiunea montană Sinaia, construit în stilul arhitectural neo-renașcentist german. Acesta este o dovadă a bogăției și a influenței culturale a familiei regale a României secolelor trecute, în interiorul căruia se găsesc obiecte prețioase de artă și decorațiuni spectaculoase, printre care picturi, tapiserii, mobilier rustic, candelabre și statui. Castelul Peleș este înconjurat de un frumos parc cu terase, grădini și alei, care oferă priveliști panoramice asupra Munților Carpați din jur.
Castelul Cantacuzino – arta la ea acasă.
Castelul se află la poalele munților Bucegi, în Bușteni și este o clădire istorică, un monument cu arhitectură de inspirație renascentistă și brâncovenească, cu elemente de Art Nouveau și influențe orientale. Castelul Cantacuzino este fosta locuința de vară a familiei Cantacuzino, și a fost folosit ca loc de întâlnire pentru personalități culturale și politice ale vremurilor apuse. Castelul dispune de numeroase camere luxoase, cu mobilier și decorațiuni elegante, precum și de o sală de muzică, o bibliotecă și o colecție de artă valoroasă. Dacă vrei să vezi și să afli mai multe despre locul care a fost gazda celebrului serial care a făcut înconjurul lumii, „Wednesday”, în prezent, Castelul Cantacuzino este deschis publicului și poate fi vizitat.
Satul Viscri– micul sat pitoresc al Transilvaniei.
Situat în județul Brașov, Viscri este un loc bogat în tradiții , cu o estetică deosebită și cunoscut în special pentru biserica fortificată care este inclusă pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Satul are o atmosferă liniștită și arhaică, cu oameni prietenoși și ospitalieri, care păstrează încă meșteșugurile locale. Poți lua satul la pas sau cu bicicleta, urmând traseele turistice marcate, sau poți vizita atelierele locale de ceramică, țesături și alte meșteșuguri tradiționale.
Cetatea Rupea- o privire înapoi în istorie.
Ultima oprire. Tot în județul Brașov, această cetate medievală se găsește pe un deal stâncos de unde se poate admira priveliștea impresionantă a împrejurimilor. Ea a fost construită în stil gotic și a fost folosită inițial ca fortificație defensivă împotriva invaziilor tătarilor și turcilor. Cetatea a fost ulterior fortificată în perioada medievală, iar zidurile și turnurile sale impunătoare au fost renovate și extinse de-a lungul timpului.
Cetatea Medievală din Sighișoara- o călătorie prin istorie și legendă.
Iată că am ajuns și la destinația finală: Sighișoara. Cetatea Sighișoarei este una dintre cele mai importante și frumoase atracții turistice din România, în special pentru că este unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa. Din secolul XII și până în prezent Cetatea Medievală din Sighișoara nu încetează să surprindă vizitatorii prin aspectul său unic și atracțiile turistice, dintre acestea amintim câteva, cele mai importante: Turnul cu Ceas, Casa Armelor și Hărților și Casa Breslelor.
Turnul cu Ceas- simbolul Sighișoarei.
Turnul cu Ceas din Sighișoara este un monument emblematic al orașului, care a fost construit în secolul al XIV-lea și este situat în centrul orașului. Turnul cu Ceas a fost folosit în trecut ca punct de observație și de apărare, iar astăzi este o atracție turistică populară, punct de trecere spre istoria tumultoasă a sașilor și spre originile arhitecturii orașului medieval.
Casa Breslelor – cronica meșteșugurilor din Transilvania
Casa Breslelor este o colecție privată de obiecte istorice de foarte mare valoare care țin în viață povestea breslelor care au contribuit la dezvoltarea orașului. Aici puteți găsi obiecte antice, unelte și mașinării folosite de meșteșugarii sași, oferind o privire asupra modului de viață al acestora. În plus, clădirea găzduiește Școala de Muzică din Sighișoara. Casa Breslelor a fost deținută de familia Sander încă din secolul al XVIII-lea și este legată de istoria fabricii de ceramică din oraș. Incendiul din 1676 a lăsat urme asupra acestei clădiri, dar acestea au rămas ca o amintire a istoriei sale.
Casa Armelor și Hărților – o expoziție a patrimoniului cultural.
Casa Armelor și Hărților, o colecție deosebită care îmbină perfect istoria și arta, expune peste 500 de hărți, lucrări de grafică, litografii și gravuri reprezentând regiunile istorice românești, planuri de orașe, populație, precum și alte țări din lume. Această expoziție te va purta prin diverse perioade istorice, de la antichitate până la regalitatea românească, într-un mod cronologic bine structurat. Pe lângă hărți și lucrări de artă, poți admira și peste 200 de arme cu tăiș ascuțit și monede vechi de peste două milenii și jumătate. Casa Armelor și Hărților oferă o incursiune fascinantă în tradițiile și cultura locală, precum și în istoria lumii.
Așadar, de ce să nu presărăm în drumul nostru câteva opriri până la destinația care ne așteaptă la final? Nu rata ocazia de a explora și descoperi locuri noi în drumul tău către Sighișoara.