Festival Medieval
Ad-Hoc - Sighisoara

Cetatea Sighisoara - Turnul cu ceas

Sighisoara, cetatea de poveste, te invita sa te alaturi unui Festival Medieval ad-hoc, ce va avea loc in acest week-end magic, intre 28 si 30 iulie.

Momente artistice medievale organizate de CASA BRESLELOR si CASA ARMELOR SI HARTILOR din Sighisoara impreuna cu colaboratorii sai, dar si alte entitati private din cetate vor oferi vizitatorilor cetatii o experienta autentica si plina de culoare.

In aceasta calatorie in timp, vei fi purtat in atmosfera captivanta a cetatii de odinioara unde trecutul se impleteste cu prezentul intr-un mod inedit, cu spectacole si reprezentatii de teatru stradal si personaje fantastice din epoca medievala si tururi ghidate pe strazile inguste si pietruite, printre casele colorate.

Totul este pregatit pentru ca tu sa te simti ca un adevarat calator in timp:

28 iulie

  • 18:00 concert de Orga in Biserica din Deal. Concertul va fi sustinut de Laszlo Kristofi din Budapesta. Evenimentul este organizat de Biserica Evanghelica C.A din SIghisoara

29 iulie

  • 10 :00 -19:00 Bucurati-va de ziua portilor deschise la expozitiile CASA BRESLELOR si CASA ARMELOR SI HARTILOR ! Toate exponatele muzeale va asteapta sa le descoperiti intr-o zi speciala, deschisa publicului larg. Nu ratati aceasta oportunitate unica de a explora patrimoniul cultural intr-un mediu fascinant !
  • 11:00 – 13:00 – Descopera Cetatea Sighisoara intr-un tur pietonal ghidat organizat de expozitiile CASA BRESLELOR si CASA ARMELOR SI HARTILOR. Vino sa explorezi cele mai importante cladiri si monumente din cetate, povestile ascunse, descoperind si cele 2 expozitii captivante Casa Armelor si Hartilor, dar si Casa Breslelor, intr-o experienta de aproximativ 2 ore. Exista un numar limitat de locuri disponibile (max 40 persoane), iar turul va debuta de la Casa Armelor si Hartilor – Zidul Cetatii, Nr 3.  
  • 11:00 -19:30 – Animatii si scenete  memorabile vor prinde viata in curtea noastra la CASA ARMELOR SI HARTILOR! Te invitam sa participi la o serie de activitati deschise publicului larg, in care vei fi purtat inapoi in timpul Evului Mediu. Incearca arta picturii pe scuturi, invata tehnici de impletire a zalelor sau indrazneste sa jonglezi cu pricepere. De asemenea, atelierul specializat in lupta cu spada te va initia in tainele acestui nobil artificiu medieval, toate atelierele fiind sustinute de Casa Armelor si Hartilor si Cavalerii Cetatii – in Strada Zidul cetatii Nr 3 .
  • 19:30 – 20:30 – Calatorie muzicala in timpuri medievale alaturi de Trupa Truverii in curtea expozitiei CASA ARMELOR SI HARTILOR, Strada Zidul Cetatii Nr 3. In timp ce te lasi prins de acordurile fermecatoare vei fi si martorul unui spectacol cu foc impresionant. Virtuozii artisti vor oferi o reprezentatie plina de emotie si maiestrie si vor expune colectia personala de Imagini surprinse de-alungul timpului in cadrul Festivalurilor Medievale desfasurate anual in cetate, in ultimii 30 de ani.  Atmosfera unica a concertului va fi intregita de lumina dansatoare a flacarilor, creand o experienta senzoriala inedita si este organizata de expozitiile CASA BRESLELOR si CASA ARMELOR SI HARTILOR.

30 iulie

  • 10 :00 -19:00 Bucurati-va de ziua portilor deschise la expozitiile CASA BRESLELOR si CASA ARMELOR SI HARTILOR ! Toate exponatele muzeale va asteapta sa le descoperiti intr-o zi speciala, deschisa publicului larg. Nu ratati aceasta oportunitate unica de a explora patrimoniul cultural intr-un mediu fascinant !
  • 11:00 – 12:00 –Calatorie muzicala in timpuri medievale alaturi de Trupa Truverii in curtea expozitiei CASA ARMELOR SI HARTILOR, Strada Zidul Cetatii Nr 3. Virtuozii artisti vor oferi o reprezentatie plina de emotie si maiestrie si vor expune colectia personala de Imagini surprinse de-alungul timpului in cadrul Festivalurilor Medievale desfasurate anual in cetate, i ultimii 30 de ani.       Atmosfera unica a concertului este sustinuta de expozitiile CASA BRESLELOR si CASA ARMELOR SI HARTILOR.
  • 12:00 – 14:00 – Descopera Cetatea Sighisoara intr-un tur pietonal ghidat captivant. Vino sa explorezi cele mai importante cladiri si monumente din cetate, povestile ascunse, descoperind si cele 2 expozitii captivante Casa Armelor si Hartilor, dar si Casa Breslelor, intr-o experienta de aproximativ 2 ore. Exista un numar limitat de locuri disponibile (max 40 persoane), iar turul va debuta de la Casa Armelor si Cartilor – Zidul Cetatii, Nr 3.  
  • 19:30 – 20:30 – Calatorie muzicala in timpuri medievale alaturi de Trupa Truverii la Bastionul Macelarilor, eveniment gazduit de Cultfort – Fortareata culturala urbana si Mihai Eminescu Trust.