City break de 3 zile in Sighisoara
Orașul de basm al Transilvaniei a fost și va rămâne fără îndoială Sighișoara. O bijuterie a României, acest oraș plin de culoare păstrează încă în viață datinile strămoșilor sași. Cetatea din inima orașului este înscrisă în Patrimoniul Mondial UNESCO, un loc în care arhitectura în stil gotic și renascentist întâlnește istoria bogată a celor care au pus bazele orașului.
Descoperă farmecul medieval într-o escapadă de 3 zile în Sighișoara, dar și împrejurimile acestuia.
Un weekend în Sighișoara este o modalitate perfectă de a petrece niște timp de calitate și de a te bucura de liniște și multele frumuseți ale locului. Te poți caza chiar la unele dintre casele sau hotelurile din cetate pentru a fi cat mai aproape de minunatiile pe care ți le oferă acest oraș.
Ce să faci mai exact într-un city break în Sighișoara? Ei bine, îți recomandăm să vezi următoarele embleme ale Sighisoarei:
Turnul cu Ceas
Cunoscut și ca simbol la cetății, unul dintre cele mai vechi turnuri din Transilvania, a fost construit în secolul la XIV-lea, având rol defensiv, dar și de observare. Astăzi el este deschis publicului larg, din vârful căruia se pot vedea casele colorate cu nuanțe calde, străzile pavate înguste și o panoramă copleșitoare a orașului. In apropierea acestuia se află o expoziție fascinantă de obiecte istorice care ascund cronica locală a orașului despre care poți citi în cele ce urmează.
Casa Breslelor
Casa Breslelor – loc care ilustrează modul în care artizanii sași au trăit și au muncit, precum și povestea celor nouă bresle care au adus o contribuție semnificativă la dezvoltarea orașului. Aici poți admira obiecte antice, autentice, unelte, echipamente și mașinării folosite acum mai bine de un secol. De mult, spațiul care găzduiește astăzi expoziția a fost pivnița de vinuri a familiei Sander, ai cărei strămoși sunt fondatorii fabricii de ceramică din Sighișoara. Dar asta nu este totul, ca ultim detaliu care încununează acest loc, avem istorisirile despre cele 9 bresle. Breslele nu au fost doar organizații economice, ci au avut și un rol activ în construirea bisericilor. Dar mai multe informații te așteptă la Casa Breslelor, expozitie pe care nu trebuie să o ratezi!
Casa Armelor și Hărților – o expoziție a patrimoniului cultural.
Casa Armelor și Hărților – o altă expozitie istorica pe care o poți vizita în city break-ul din Sighișoara. Este o expoziție privată care te poartă în trecutul îndepărtat când Valahia se lupta pentru autonomie. Dacă vrei să vezi cum s-a ajuns la România de astăzi, cum arătau armele din secolele de mult apuse și banii de pe vremea aceea, Casa Armelor și Hărților este pentru tine! Peste 500 de hărți, gravuri, desene, litografii, cărți, arme, armuri și piese numismatice din diverse perioade istorice alcătuiesc relatarea necunoscută a strămoșilor noștri. Piesele expoziției provin din diverse colțuri ale lumii, sunt păstrate cu foarte mare grijă și au o vechime chiar de două milenii jumătate, așa cum este cazul exponatelor numismatice, unde poți vedea cea mai veche monedă bătută pe teritoriul României.
Dacă dorești să vezi mai multe atractii din Sighișoara intră pe articolul dedicat: Obiective Turistice in Sighisoara.
După ce ai luat la pas cetatea și ai descoperit frumusețile locului, te poți relaxa la o terasă, dacă vremea îți permite, cu un pahar de suc sau o cafea și mâncăruri specifice zonei.
Pe lângă acestea, din Cetatea Sighișoarei, poți vizita și împrejurimile.
Satul Viscri
Satul Viscri este un mic sat pitoresc, tot din județul Brașov, care păstrează tradițiile și obiceiurile locale. Satul este cunoscut pentru biserica sa fortificată, o construcție a secolului XIII, dar și pentru legătura pe care o are cu o personalitate foarte importantă a lumii: Regele Charles. Domnia sa a fost fermecat de simplitatea și autenticitatea acestui mic colț uitat de lume, însă plin de viață.
Cetatea Rupea
Cetatea Rupea poate să fie una dintre destinațiile tale în vacanța ta. Este în apropierea Sighișoarei, în Brașov, situată pe un deal stâncos, la marginea orașului Rupea. Construită în stil gotic, ea a servit inițial ca cetate de apărare împotriva invaziilor tătarilor și turcilor. Ulterior, cetatea a fost fortificată în perioada medievală, iar zidurile și turnurile sale impunătoare au fost reparate și extinse de-a lungul anilor. Priveliștea de pe colinele cetății îți taie răsuflarea și îți imprimă sentimente pe care cu siguranță nu le-ai mai trăit.
Saschiz
Cetatea Saschiz datează din secolul XIV când avea rol de apărare a lucitorilor și a localităților învecinate împotriva invadatorilor. Aceasta a fost construită pe ruinele unei foste fortificații care apăra drumul de la Rupea la Sighișoara În interiorul cetății se află două iazuri și o fântână adâncă de 60-70 de metri. Conform legendei, fântâna ar fi fost o cale de interconectare între cetate și centrul localității Saschiz. Cetatea a fost înscrisă în Patrimoniu Mondial UNESCO datorită arhitecturii sale unice în stil gotic foarte bine conservată. Așa că rezervă-ți o zi pentru a vizita cotloanele unui loc plin de magie.
Daca vrei sa vezi mai multe locatii din jurul Sighișoarei intra aici.
Așadar, aventura spre o lume arhaică plină de lucruri noi de descoperit, moșteniri culturale, tradiții și peisaje spectaculoase, te așteaptă în cele 3 zile în Sighișoara, dar și prin împrejurimile orașului.